Scholenproject

 

gewonnenHier kun je het verslag van de groep 6 en 6/7 vinden.

De prijs (een overnachting op blokhut de Piramide compleet verzorgd door stichting Speelbos Bladel) is al weer voorbij.

Wat jammer, we vonden het namelijk als organiserende stichting ontzettend gezellig.

De 2 groepen van de Franciscusschool hebben woensdag 22 juni en donderdag 23 juni 2011 een dolle dag en nacht doorgebracht op de blokhut.

Na hun aankomst heeft iedereen zijn/haar spullen klaargemaakt voor een overnachting. De meisjes mochten boven liggen in de blokhut en de jongens mochten in de tent liggen. Er was plaats genoeg voor iedereen. Het eerste spel hebben we daarna gespeeld in het bos waar het speelbos zou kunnen komen. Dit was een potje levend stratego waarbij de jongens de vlag van de meiden 1 keer wisten te veroveren alvorens er gegeten moest worden. Er was een frietkraam (grotendeels gesponsord door de Weefkamer) waarbij iedereen zoveel kon eten als men luste van friet met diverse sauzen en snacks als frikandel, viandel, kaassoufle, kroket, bami. Er was 1 meisje bij die naderhand kwam vertellen dat ze wel 5 frikandellen, 3 viandellen, 2 kaassoufle's, mini-loempia's en ook nog friet had gegeten. En we geloofden haar ook nog.

Iedereen mocht daarna even vrij gaan spelen voordat we begonnen aan een spannende en moeilijke tocht. We werden opgedeeld in 5 groepen en iedere groep kreeg 1 GPS mee waar een 10-tal punten op uitgezet waren zodat we moesten lopen van het ene punt naar het andere punt. We hebben heerlijk de zon onder zien gaan boven de visvijver, alle waterlelies in het kroonven geteld, in de schemering bij de oude heksenboom geluisterd naar het verhaal van Zwarte Kaat en vervolgens via een spooktocht (van een andere groep) terug naar onze blokhut. Het was inmiddels volop donker en het laatste stuk was ook wel een beetje eng volgens sommigen. Maar iedereen heeft fantastisch meegelopen.

Terug bij de blokhut hebben we snel een heerlijk kampvuur aangemaakt waarbij er weer allerlei lekkers rondgedeeld werd. Omstreeks 12 uur ging de eerste groep kinderen een poging tot slapen ondernemen en rond 1 uur zijn de anderen ook in hun slaapzak gekropen. Vooral bij de meiden was het nog lang rumoerig.

En om een uur of 6 waren de jongens ook al weer wakker, dus veel slapen heeft er niet ingezeten. Maar na een stevig ontbijt zijn we met zijn allen toch nog een keer het levend stratego gaan doen omdat het zo leuk was. Daarna nog even wat drinken, spullen opruimen en toen kwamen de vaders/moeders alweer. Wat was het een leuk kamp, en we hebben geen spatje regen meegemaakt, dus het was geweldig en eigenlijk was het jammer dat het al weer voorbij was.

Hieronder vindt je een aantal foto's van het kamp. Jongens en meisjes, bedankt.

onvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachtingonvernachting

We weten inmiddels wie de winnaars zijn geworden, alle groepen van de Franciscusschool uit Bladel hebben nl. gewonnen. Fantastische maquette's hebben we van hun mogen ontvangen. Zie hierboven een aantal foto's.

De Franciscus school kinderen hebben samen met hun juffrouw en meester de prijs inmiddels uitgereikt gekregen. Zij mogen een dag en nacht komen spelen en overnachten bij blokhut de Piramide waarbij het hele programma en het eten verzorgd wordt door de stichting speelbos Bladel.

Hier zie je een aantal foto's van de ingeleverde werkstukken.

scholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholenscholen

 

Alle maquettes zijn binnen.

Geweldig gewerkt jongens en meisjes. Fijn dat we al zoveel input van jullie hebben mogen ontvangen.

 

Onderstaande brief is aan alle basisscholen van de gemeente Bladel gestuurd.

 

Betreft: Scholenproject oprichting speelbos Bladel

 

Beste Directie van de Bladelse basisscholen,

 

Er komt een speelbos in Bladel! Dit is een project van Scouting Bladel als aandenken aan het 100-jarig bestaan van Scouting Nederland en voor de toekomst van de jeugd in Bladel. Daarnaast wordt het project mede mogelijk gemaakt door de stichting Jeugd voor Jeugd, die zich inzet voor het jeugd- en welzijnswerk in de gemeente Bladel. Het project wordt ondersteund door het coöperatief dividend van de Rabobank 2010.

Het speelbos moet voorzien in de behoefte aan een openbare speel- en ontmoetingsplek voor kinderen en gezinnen. Ook voor scholen zou het een zeer leerzame en uitdagende plek kunnen zijn om een middag te vertoeven.

Het is een gegeven dat –zelfs in Bladel- kinderen steeds vaker opgroeien tussen asfalt en beton zonder regelmatig contact met de natuur. Het speelbos wordt een schakel tussen educatie, beleving en beweging. Dit bos zal vele gezichten hebben en daarmee de kinderlijke fantasie weten te prikkelen.

Bij de aanleg van het speelbos wordt uitsluitend met natuurlijke materialen gewerkt. Daarnaast wordt rekening gehouden met de ecologische omstandigheden. Het speelbos vormt een natuurlijk onderdeel van het bestaande bos.

Het plan wordt uitgewerkt in samenwerking met de gemeente Bladel maar ook de basisschooljeugd van de gemeente is voor ons een belangrijke partner om tot ontwikkeling van het speelbos te komen. Middels een prijsvraag willen wij de kinderen in onze gemeente vragen om mee te denken over de inhoud van ons bos. Denk hierbij aan boshutten, een kliederpoel en wiebelbomen. Het wordt een plek om iets te ervaren, maar ook om zelf te creëren waarbij alle onderdelen opgebouwd zijn uit natuurlijke elementen zoals water, zand, hout, enz. Hieronder staat de prijsvraag uitgeschreven en we willen u vragen deze vraag door te spelen aan de leerkrachten en kinderen van de groepen 4 t/m 8 van uw basisschool.

Wat: Maak met je klas een voorbeeld (3D of 2D) van het Bladelse speelbos en geef dit bos een naam.

Wanneer: Dit voorbeeld dient ingeleverd te worden voor 1 maart 2011 bij Freek Bijnen, Tollenslaan 4 te Bladel of per mail naar fbijnen@skpok.nl

Prijs: Een tweedaags speelbosarrangement voor de hele klas. Deze twee dagen zul je kennis gaan maken met het speelbos èn met de hele klas overnachten in blokhut De Piramide van de Stichting Jeugd voor Jeugd.

 

Voor meer informatie over het speelbos en deze prijsvraag kun je contact opnemen met Freek Bijnen.

 

Met vriendelijke groet namens de iniatiefgroep Bladels Speelbos,

Freek Bijnen

Sport- en Bewegingscoördinator

SKPOK | Gemeente Eersel | Gemeente Bladel | Sportstage de Kempen

@ fbijnen@skpok.nl

 

Tip!Om een indruk te krijgen van andere speelbossen (ook in onze regio) kun je de volgende sites bekijken:

www.buitengidsvoorkids.nl

Tip! Om een indruk te krijgen van de beoogde locatie van het Bladelse speelbos is het raadzaam om eens aan de Egyptische Dijk te gaan kijken als je in het weekend een keer lekker wilt gaan wandelen.


 

Stichting Speelbos Bladel, pa. Egyptischedijk 15, 5531 NE Bladel, contact via mail: info@speelbosbladel.nl. KvK: 54025680